Familieopstellingen

Deze methode die is ontwikkeld door de Duitse psycho- analyticus Bert Hellinger, zorgt ervoor dat de onderlinge verhoudingen en verstrikkingen in familiesystemen zichtbaar worden gemaakt.

Binnen families maakt elk lid deel uit van en heeft recht op zijn of haar eigen plek in dit familiesysteem, zelfs diegenen die fysiek niet meer aanwezig zijn door bijvoorbeeld overlijden, uitgestotenheid, scheiding, adoptie of zelfmoord.

Belangrijke gebeurtenissen binnen families kunnen evenzo een diepe invloed hebben op de energieën in het familiesysteem.

Veel van onze onbegrepen gevoelens, de soms beperkende opvattingen en de ervaren problematiek in ons leven die daaruit is voortgekomen vinden dikwijls hun oorzaak in onze familiesystemen.

Vaak keren deze opvattingen waar we aan vasthouden terug in onze huidige relaties, hetzij met partners, hetzij met vrienden of collega’s en laten ons regelmatig achter met vragen waarom we ons er toch zo machteloos door voelen.

In veel gevallen heeft dit te maken met verstrikkingen binnen het familiesysteem; het dragen van iemands last, identificatie met iemand uit de familie, of zelfs een diep gevoel van loyaliteit naar iemand toe.

Door een familiesysteem ruimtelijk op te stellen ontstaat er in feite een energetisch werkveld waarin verstrikkingen binnen dit systeem zichtbaar en tastbaar worden.

De opsteller wordt op die manier in staat gesteld te ondervinden hoe onopgeloste problemen en omstandigheden zijn/ haar leven beïnvloeden. Na dit ervaren te hebben wordt er in de opstelling geschoven om de onderbroken energiestroom weer op gang te brengen, wat er vaak in resulteert dat er op raadselachtige wijze inderdaad een verschuiving plaatsvindt in de emotionele samenstelling van het familiesysteem.

stenen

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.