EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een therapievorm waarmee met name traumatische ervaringen snel en effectief behandeld kunnen worden. Het is een relatief nieuwe methode waar wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat zij de meest effectieve therapie is voor het verwerken van een psychotrauma. Wereldwijd passen therapeuten EMDR bovendien met succes toe bij een tal van andere problemen zoals: angsten, stress, schaamte, schuldgevoel, depressie, seksuele problemen, slecht zelfbeeld, paniek, slaapproblemen, relatieproblemen, onverklaarbare lichamelijke klachten, fobieën en rouwverwerking.

Na een voorbereidend gesprek zal je therapeut tegenover jou plaatsnemen. Er zal je gevraagd worden aan een bepaalde gebeurtenis terug te denken en terwijl jij je de gebeurtenis voor de geest haalt word je gevraagd de hand van je therapeut te volgen die op een afstand van ongeveer 30cm voor je gezicht langs heen en weer beweegt. Tevens kan het geven van afwisselende tikjes op je linker- en rechterknie worden toegepast. Na elke set wordt er even rust genomen en word je gevraagd wat je ervaart.

De EMDR procedure brengt doorgaans een stroom van gedachten, beelden, emoties en lichamelijke sensaties op gang. Na elke set word je gevraagd je te concentreren op de meest opvallende verandering die je hebt waargenomen waarna een nieuwe set volgt. In enkele gevallen is één sessie al voldoende, hoewel meerdere sessies nodig kunnen zijn om het optimale resultaat te behalen.

EMDR

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.