Lisa

Een maand geleden, ondanks de twijfels, toch weer naar Griekenland verhuisd. Ik moest voelen hoe het hier was, want de keuze was te moeilijk om in Nederland te maken. Nu een maandje later, voel ik me goed. Heel erg goed. Ik ben verhuisd naar een ander appartement waar ik me echt thuis voel en waar ik het fijn vind om te zijn.
Ik begin me weer helemaal mezelf te voelen, ook al wist ik voorheen niet eens zo goed wat dat gevoel was. Ik leer mijn grenzen ook steeds beter te kennen en mijn gevoel te vertrouwen. Ik werk de tijden zoals ze in mijn contract staan en om zes uur ga ik lekker naar huis. Ik maak me minder druk om wat andere mensen van me vinden als ik zeg “nee, ik blijf vanavond lekker thuis” of “nee, daar heb ik geen zin in”.

Ook wanneer ik nieuwe mensen ontmoet, met name mannen, ben ik directer en laat ik duidelijker merken wat ik wel en niet wil. Daarnaast ga ik niet meer van het ene uiterste naar het andere. Momenteel sport ik en eet ik gezond, maar kan ik ondertussen ook genieten van een avondje uit met lekker eten en een wijntje. Dit zonder enig schuldgevoel. Ook is ‘binge-eating’ verleden tijd en heb ik hier sinds een van onze laatste behandelingen geen last meer van gehad.

Ik schrijf je deze e-mail omdat ik je ontzettend dankbaar ben. Samen hebben we zoveel bereikt en ik had dit nooit verwacht, niet eens gedacht dat dit tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. Dus bij deze: hartstikke bedankt voor alle behandelingen, mij nooit het gevoel geven dat ik me aanstel, het luisteren maar nooit oordelen en het eindresultaat waardoor ik me nu zoveel sterker voel en waardoor ik voor het eerst (dat ik me kan herinneren) kan zeggen: ik ben trots op mezelf en ik mag er zijn. BEDANKT!